ANT HILL ARXHGOS

Για τον έξω κόσμο τα Ant Hill Kids ήταν άλλη μια κοινότητα χίπηδων που ζούσαν απομονωμένοι από τον κόσμο μέσα στο ειδυλλιακό τοπίο της άγριας φύσης του Καναδά.

Αλλά η πραγματικότητα ήταν ζοφερή για τα μέλη της αίρεσης που υπάκουαν πειθήνια στις εντολές ενός παράφρονα, που νόμιζε ότι θα τα σώσει από τις αμαρτίες τους και τα υπέβαλε επί δύο ολόκληρες δεκαετίες σε απίστευτα βασανιστήρια.

Γόνος οικογένειας Καθολικών ο Ρος Τεριό ασπάστηκε τις διδαχές της Εκκλησίας των Αντβεντιστών της Έβδομης Ημέρας και υιοθέτησε αρχικά τον υγιεινό τρόπο ζωής τους, αποφεύγοντας το κάπνισμα και τις επεξεργασμένες τροφές. Αλλά περί τα μέσα της δεκαετίας του 1970 πίστεψε ότι αυτός ήταν ο σωτήρας του κόσμου, ο μόνος που μπορούσε να τους προφυλάξει από το πόλεμο μεταξύ Καλού και Κακού που θα οδηγούσε στον αφανισμό της ανθρωπότητας.

Χαρισματική προσωπικότητα, έπεισε γρήγορα με την ευφράδειά του άλλους να ενταχθούν στο θρησκευτικό του κίνημα κι έτσι γεννήθηκε η αίρεση των Ant Hill Kids («Τα Παιδιά του Λόφου των Μυρμηγκιών») στο Σεντ Μαρί του Κεμπέκ το 1977. Ευθύς εξ’ αρχής απαγόρεψε στους ακολούθους του κάθε επαφή με μέλη της οικογένειάς τους ή την Εκκλησία των Αντβεντιστών της Έβδομης Ημέρας. Πλέοντας σ’ ένα πέλαγος αυταπάτης πίστεψε ότι το τέλος του κόσμου θα έλθει το 1979 και υποστήριζε ότι ο ίδιος ο Θεός τον προειδοποίησε να προετοιμαστεί ο ίδιος κι η κοινότητά του για την αποκάλυψη. Και για να τους «σώσει» μετέφερε την οργάνωση σε μια νέα τοποθεσία, το «Αιώνιο Βουνό», όπως το αποκαλούσε.

Τα πειθήνια μέλη της αίρεσης έπεσαν με τα μούτρα στη δουλειά και άρχισαν να κτίζουν μια ολόκληρη κωμόπολη σαν εργατικά μυρμήγκια, κι έτσι του ήρθε η ιδέα να βαφτίσει την οργάνωση “Ant Hill Kids”.

Για να διασφαλίσει τη διαιώνιση της αίρεσής του «παντρεύτηκε» όλες τις γυναίκες οπαδούς του και τις άφησε έγκυες, ενώ υποχρέωνε τα μέλη να φορούν χιτώνες. Η παράνοιά του προχωρούσε κι άρχισε να θεωρεί ότι οι ακόλουθοί του συνωμοτούσαν εναντίον του, λόγος για τον οποίο τους απαγόρεψε να μιλούν μεταξύ τους χωρίς την άδειά του.

Χτυπούσε τους οπαδούς του με σφυριά

Και σαν μην έφταναν αυτά, τους έδερνε με μια ζώνη, ή τους χτυπούσε με σφυριά. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, κρεμούσε ορισμένους από το ταβάνι και τους πασάλειβε με ακαθαρσίες, ή τους διέταζε να σπάσουν με βαριοπούλες τα πόδια τους, να κάθονται σε αναμμένες σόμπες ή να πυροβολούν ο ένας τον άλλο στον ώμο.

Ούτε καν τα νεώτερα μέλη της οργάνωσής του δεν γλίτωναν από τα ξεσπάσματα οργής του, αφού έβαζε να κρατούν παιδιά πάνω από φωτιές, να τα καρφώνουν σε δέντρα (!) ή τους επιτιθόταν σεξουαλικά.

roch2

O Ρος Τεριό «παντρεύτηκε» τέσσερις γυναίκες σε μια τελετή

Όσοι τολμούσαν να αποδράσουν το πλήρωναν πολύ ακριβά όταν επέστρεφαν, ενώ άλλοι υποχρεώνονταν να κόψουν τα δάκτυλα των ποδιών τους για να αποδείξουν την αφοσίωσή τους στον αρχηγό της αίρεσης, που τους είχε κάνει πλύση εγκεφάλου.

Κάποια στιγμή οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε στην κοινότητα και απομάκρυναν 17 παιδιά το 1987.

Ξερίζωσε τα σωθικά μιας γυναίκας

Το σοκαριστικό στην υπόθεση είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια ο Τεριό συνέχιζε ανενόχλητος τη δράση του, χωρίς να του απαγγελθεί καμία κατηγορία.

Το 1989 μια από τις οπαδούς του, η Σολάνζ Μπουαλάρ, υπέφερε από πόνους στο στομάχι. Πιστεύοντας ότι μπορεί να τη γιατρέψει ο Τεριό την έβαλε να ξαπλώσει σ’ ένα τραπέζι και της κατάφερε μια δυνατή γροθιά στο στομάχι προτού της βάλει έναν σωλήνα στο ορθό και ρίξει μέσα μελάσα ελαιόλαδου. Κι ενώ η γυναίκα ούρλιαζε από τους πόνους, της άνοιξε το στομάχι και της ξερίζωσε με τα χέρια τμήμα των εσωτερικών οργάνων της. Η Σολάνζ ξεψύχησε την επόμενη μέρα...

Έκοψε το χέρι μιας γυναίκας

Μια άλλη απίστευτη κακοποίηση, ωστόσο, ήταν που τον οδήγησε τελικά στην τσιμπίδα του Νόμου. Μια γυναίκα ονόματι Γκάμπριελ, που της είχε βάλει φωτιά στα απόκρυφά της, της έσπασε οκτώ δόντια και της έκοψε τμήμα του στήθους της, κατάφερε να αποδράσει. Αλλά είχε υποστεί τέτοια πλύση εγκεφάλου που γύρισε πίσω. Για να την τιμωρήσει ο Τεριό της έκοψε το χέρι!

Αλλά όταν η γυναίκα απέδρασε για τρίτη και τελευταία φορά και ειδοποίησε τις Αρχές, τον συνέλαβε η αστυνομία και ο παράφρονας καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη. Ο Τεριό ομολόγησε τελικά την ενοχή του για τον φόνο της Μπουαλάρ και καταδικάστηκε σε ισόβια το 1993. Δεκαοκτώ χρόνια αργότερα στις 26 Φεβρουαρίου του 2011 τον δολοφόνησε ένας συγκρατούμενός του στη φυλακή του Ντόρτσεστερ μ’ ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι. «Ψόφησε αυτό το κάθαρμα. Να το μαχαίρι, με το οποίο τον έκοψα», είπε στους φύλακες...

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ Π.Ε.Γ

Την δυσκολότερη μέχρι σήμερα δικαστική περιπέτεια ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει η Σαϊεντολογία καθώς οι αρχές στο Βέλγιο μετά από πολύχρονη έρευνα θα απαγγείλουν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής συμμορίας, εκβιασμούς, ακόμα και παράνομη χρήση φαρμακευτικών ουσιών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "L' Echo", η έρευνα των βελγικών διωκτικών αρχών ξεκίνησε έπειτα από επίσημη παραγγελία της περιφερειακής Επιθεώρησης Εργασίας των Βρυξελλών, για τις συνθήκες εργασίας στην συγκεκριμένη Εκκλησία. Η βελγική αυτή αρχή διέταξε έφοδο της αστυνομίας στην Εκκλησία της Σαϊεντολογίας το 2008, από την οποία οι αστυνομικές αρχές αποκόμισαν πολύ σημαντικότερα στοιχεία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα De Tijd, οι αρχές θα απαγγείλουν κατηγορίες εναντίον του βελγικού παραρτήματος της Σαϊεντολογίας και δύο ανώτερων στελεχών της για απάτη, παράνομη χρήση φαρμακευτικών ουσιών, εκβιασμό και παραβίαση της ιδιωτικότητας.

Το 2009, το γαλλικό παράρτημα της Σαϊεντολογίας είχε καταδικαστεί σε πρόστιμο 900.000 δολαρίων από δικαστήριο στο Παρίσι, το οποίο όμως δεν απαγόρευσε τη θρησκεία αυτή. Η βελγική υπόθεση όμως είναι πολύ πιο αξιοπρόσεκτη, καθώς στις Βρυξέλλες βρίσκεται ουσιαστικά η έδρα της Σαϊεντολογίας για όλη την Ευρώπη.

ΠΗΓΗ

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ:

Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ
 

    Η Karen Long (ψευδώνυμο), από νεαρή ηλικία είχε στραφεί προς το διαλογισμό, προκειμένου να αισθάνεται συνδεδεμένη. «Ήθελα να νοιώθω αυτή τη μοναδικότητα με το σύμπαν» είπε χαρακτηριστικά. Σ’ ένα ανώνυμο ναό του Σαν Φρανσίσκο, συναντιόταν με ομάδα γυναικών και όλες μαζί προέβαιναν σε χαλαρωτικές τεχνικές, παρμένες από βιβλία και συζητήσεις. Τα τελευταία δέκα χρόνια διαλογιζόταν μια με δυο ώρες την ημέρα. «Αργότερα άρχισα να άκουω φωνές» ανέφερε. «Άκουγα καθαρά μηνύματα. Οι άλλοι άνθρωποι πίστευαν ότι ήταν ένδειξη φώτισης. Μερικοί άνθρωποι στο ναό, μου είπαν, ότι, επικοινωνούσε μ’ ένα πνευματικό οδηγό». «Κατά τη διάρκεια των ωρών που δεν κοιμόμουνα, ένοιωθα μερικές φορές ένα κενό». Η Long δεν πίστευε, ότι, οι ακουστικές παραισθήσεις ήταν σημάδι από το Θεό και έτσι παράτησε το διαλογισμό. Οι φωνές τότε σταμάτησαν.

«ΗΜΟΥΝ ΟΠΑΔΟΣ TOΥ ΜΑΧΑΡΑΤΖΙ»

ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΟΓΚΑ ΣΤΗΝ

ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΚΟΥΡΟΥ!

Π.ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΡ.ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΡ. ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ 

 

...πηγαίνουν να φορ­μάρουν το σώμα τους και ξαφνικά, χωρίς να το πολυκαταλάβουν, βρίσκονται μέσα σε ένα άντρο ενός αδίστακτου επιχειρηματία που προτίμησε να ασκήση ένα επάγγελμα που στην εποχή μας έχει πολλή πέραση: «θεός»!

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ

ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ

της κ. Άννας Μπουρδάκου, μέλους του Δ.Σ. της Π.Ε.Γ.

 

Από το ξεκίνημά της και σε όλη την μέχρι τώρα πορεία της, την οργάνωση των «Μαρτύρων του Ιεχωβά», την απασχολεί το θέμα της στρατιωτικής θητείας των οπαδών της.