ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Α' μέρος 

Η Μεγάλη Ελλάδα

Υπό του μακαριστού πατρός Δανιήλ Γούβαλη

  

     Θα ρίξουμε ένα βλέμμα στην Ελλάδα του 3ου π.Χ αιώνος, τον καιρό που βασίλευαν οι 12 θεοί του Ολύμπου. Τότε οι διάδοχοι του Μ. Αλεξάνδρου και οι επίγονοι εγκλωβισμένοι στις φιλοδοξίες τους γινόταν αιτία συνεχών συγκρούσεων και αναταραχών. Από το άλλο μέρος και οι Έλληνες της Δύσεως ήταν εν πολλοίς εγκλωβισμένοι στον ατομισμό και στην καλοπέραση. Τα μυαλά τους φαίνονταν παρηκμασμένα οι κεραίες τους δεν έπιαναν τα μηνύματα των καιρών. Πολύ φθορά υπέστη ο Ελληνισμός και από την σύγκρουση φιλοδοξιών για το ποιος θα καταλάβει τον θρόνο της Μακεδονίας, ένα θρόνο επίζηλο. 

evripidis

Ο πολύ προβληματισμένος στο θέμα της θρησκείας Ευριπίδης σχε­δόν σ’ όλα τα έργα του εκφράζει τον αποτροπιασμό του ή τουλάχιστον την αποκαρδίωσή του για το ήθος των θεών τους.

Η ΟΥΤΟΠΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΩΝ

Κώστας Γανωτής

Φιλόλογος

   Οι όψιμοι ειδωλολάτρες ή δωδεκαθεϊστές, όπως αποκαλούνται, που εμφανίστηκαν στην εποχή μας, δεν έχουν ούτε την απλοϊκότητα των λαϊκών παγανιστών ούτε την ωριμότητα σοβαρών μελετητών της αρχαίας μας θρησκείας. Είναι συνήθως διανοούμενοι ή ψευτοδιανοούμενοι, που εκστασιάζονται και προκαλούν από ματαιοδοξία το κοι­νό αίσθημα.

Alexander Dvorkin:

ΤΟ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΣΗ

ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

 

  Οι διάφορες νεοπαγανιστικές ομάδες που πρόσφατα εντείνουν τις προσπάθειές τους στη Ρωσία, που χρηματοδοτούνται από τη Δύση, θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για την εθνική ασφάλεια, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του Ρωσικού Συνδέσμου Κέντρων Μελέτης Θρησκειών και σεκτών (RATSIRS), Ορθόδοξος θεολόγος και κοινωνικός ακτιβιστής Αλέξανδρος Dworkin.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Υποβιβασμός της γυναίκας 

+ Αρχιμ. Δανιήλ Γούβαλη

 

    Στον αρχαίο κόσμο δεν υπήρχαν μόνο πανάκριβα τριαντάφυλλα αλλά και άσχημα αγκάθια. Εμείς κάνουμε επιλογή, δεχόμαστε τα πρώτα, απορρίπτουμε τα δεύτερα. Οι νεοπαγανιστές και οι αρχαιολάτρες θέλουν να τα βλέπουν όλα ρόδινα αλλά αυτό είναι παροδήγησις και πλάνη. Εμείς αγαπούμε την αλήθεια και οι ακροατές μας πρέπει να γνωρίσουν κάποιες αλήθειες για τον αρχαίο Ελληνικό κόσμο, αλήθειες που οι νεοπαγανιστές τις αποκρύπτουν συστηματικά. 

ΑΡΧΑΙΩΝ "ΕΓΚΩΜΙΑ"

π. Στέφανος Στεφόπουλος 

Ι)

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τρίτη 27 Μαίου 2003 το τριήμερο Συνέδριο για τη Νεοειδωλολατρεία της Εταιρείας Ορθοδόξων Σπουδών στη Θεσσαλονίκη. Και στην περίπτωση αυτή δεν έλειψαν οι εκδηλώσεις "αγάπης", "δημοκρατίας", "ελεύθερης έκφρασης" των δήθεν "ελληνιστών", νεοειδωλολατρών, αρχαιολατρών, δωδεκαθεϊστών, νεοπαγανιστών ή όπως αλλιώς θέλετε να τους αποκαλέσετε. Αυτό το συνέδριο, μαζί με τις αυξανόμενες εμφανίσεις αρχαιολατρών στην τηλοψία και τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο όπου με το δικό τους δυσφημιστικό για τον "πολιτισμό" τους τρόπο παρουσιάζουν τα "κάλλη" αλλά και τα κάλλη του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη έξαρση των νεοειδωλολατρικών φαινομένων σε παγκόσμια κλίμακα αποτελούν άριστες ευκαιρίες αφιερώσεως λίγου χώρου στη φιλόξενη "Αμαρυσία"! Μάλιστα, τώρα που βρισκόμαστε στην προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες τους οποίους οι παγανιστές προσπαθούν να καπηλευτούν.