ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ 2:
Ο Αποκρυφιστής Ιούλιος Έβολα

Τα παραπάνω φωτογραφικά αποσπάσματα είναι από το περιοδικό “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”
ΙΟΥΛΙΟΣ ΕΒΟΛΑ
…Η ενασχόληση με τον Λάο Τσε θα είναι και μία ώθηση για την σταδιακή απομάκρυνση του Έβολα από το ρεύμα του Ιδεαλισμού και από την σύγχρονη φιλοσοφία εν γένει, αν και εκείνη την εποχή όπως καταγράφει και ο ίδιος ερμήνευε τα παραδοσιακά κείμενα που μελετούσε υπό το πρίσμα του Ιδεαλισμού, τον οποίο και προσπαθούσε να αναμείξει με τις παραδοσιακές διδασκαλίες, προκαλώντας κατά κάποιο τρόπο μία μόλυνσή τους από νεωτερικά στοιχεία. Για την ακρίβεια προσπαθούσε όπως αναφέρει στην αυτοβιογραφία του, αλλά και όπως υποστήριξε σε γράμμα του προς τον Γάλλο Παραδοσιολόγο Ρενέ Γκενόν, να παρουσιάσει Παραδοσιακές μεταφυσικές διδασκαλίες μέσω του φιλοσοφικού του συστήματος, μία προσπάθεια όμως που όπως ομολογούσε δεν είχε τα ανάλογα αποτελέσματα. Όπως συνέβη και με την ενασχόλησή του με την τέχνη έτσι και η φιλοσοφική του περίοδος έλαβε ένα τέλος την στιγμή που θεώρησε πως έκανε αυτό που έπρεπε να γίνει και πως πλέον δεν υπήρχε κάτι περισσότερο.
Το 1925 θα εκδόσει το «Ο Άνθρωπος ως Δύναμη», το οποίο θα επανεκδοθεί αναθεωρημένο το 1949 με τίτλο «Η Γιόγκα της Δυνάμεως». Εδώ πραγματεύεται τις Ταντρικές διδασκαλίες, την σχέση μεταξύ Ανατολής και Δύσεως και το πώς το πνεύμα των Τάντρας, με την έμφαση που έδινε στον μετασχηματισμό των στοιχειακών δυνάμεων που κυριαρχούν στην Κάλι-Γιούγκα ή Σκοτεινή Εποχή, μπορούσε να εφαρμοσθεί στην εξέλιξη των αξιών που κυριαρχούν στην νεώτερη Δύση. Άσκησε επίσης κριτική στην σύγχρονη επιστήμη για την οποία πίστευε πως όσο και αν διεύρυνε τις γνώσεις του ανθρώπου στο τεχνολογικό πεδίο, τον άφηνε παρόλα αυτά στο σκοτάδι όσον αφορά την ουσία της υπάρξεώς του, εφόσον στο υπόβαθρό της βρίσκονταν ωφελιμιστικές και δημοκρατικές αρχές, οι οποίες ουδεμία σχέση είχαν με οποιαδήποτε προσπάθεια αυτοπραγματώσεως του ατόμου.
Το 1927 μαζί με άλλους Ιταλούς εσωτεριστές θα δημιουργήσει την Ομάδα Ουρ η οποία θα εκδόσει μέχρι το 1929 μία σειρά μονογραφιών που θα εκδοθούν σε τρεις τόμους με τη ονομασία «Εισαγωγή στην Μαγεία: Η Μαγεία ως Επιστήμη του Εγώ». Παράλληλα η ομάδα θα επικεντρωθεί στην εκτέλεση τελετουργιών που σκοπό είχαν να αποκαταστήσουν την επαφή με μία ανώτερη δύναμη, η οποία θα επηρέαζε το έργο του κάθε μέλους ξεχωριστά, αλλά και τις συλλογικώς επικρατούσες αντιλήψεις, με απώτερο στόχο την αναβίωση των Ρωμαϊκών ιδεωδών. Η δραστηριότητα της ομάδος εν τέλει θα πάψει ύστερα από εσωτερικές διαφωνίες και σχίσματα. ΠΗΓΉ: http://www.armahellas.com/?p=10213
![]() ΤΖΟΥΛΙΟΥΣ ΕΒΟΛΑ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ» Στις 2 Αυγούστου του 1980, εμφανίστηκε στο προσκήνιο μια ομάδα Ιταλών νεοφασιστών τρομοκρατών εξίσου επικίνδυνων για τη δημοκρατία με τους φανατικούς της ακροαριστεράς. Στις 10:25 π.μ. μια εκκωφαντική έκρηξη βόμβας συγκλόνισε την κεντρική αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού της Μπολόνια. Ογδονταπέντε άτομα σκοτώθηκαν επιτόπου ή υπέκυψαν αργότερα στα τραύματά τους, και άλλα διακόσια τραυματίστηκαν, πολλά από τα οποία σοβαρά. Το σκεπτικό της σφαγής ήταν οικείο, αλλά απίστευτο: η νεοφασιστική «στρατηγική της έντασης» θεωρούσε την καταστροφή, τον τρόμο και την αναταραχή αυτού του είδους σαν το έναυσμα για να δημιουργηθεί μια προεπαναστατική κατάσταση. Καθώς η αστυνομία ανέκρινε τους υπόπτους, γνωστά μέλη του νεοφασιστικού περιθωρίου, ένα και μόνο όνομα επανερχόταν ξανά και ξανά σε όλη τη διάρκεια των ερευνών. Επρόκειτο για ένα φιλόσοφο από τον οποίο είχαν αντλήσει έμπνευση οι τρομοκράτες, μια μορφή μέντορα και γκουρού. Το όνομα του, Τζούλιους Έβολα. Οι προσπάθειες των επίσημων αρχών να συλλάβουν τους τρομοκράτες μετά τη βομβιστική επίθεση της Μπολόνια ήταν εντατικές, και πολλά μέλη των βίαιων Ένοπλων Επαναστατικών Πυρήνων (Nuclei Armati Rivoluzionari, NAR) διέφυγαν στο Λονδίνο και σε άλλες ξένες πρωτεύουσες για να αποφύγουν τη σύλληψη. Εκεί, εγκαινίασαν επαφές με τοπικές ακροδεξιές ομάδες, διαδίδοντας, παντού όπου βρίσκονταν, το όνομα του Τζούλιους Έβολα. Έτσι, ο τελευταίος αναδείχθηκε σε μορφή- σύμβολο, με τα βιβλία και τα κηρύγματά του να γίνονται αντικείμενο ολοένα αυξανόμενης προσοχής και συζητήσεων στα περιοδικά και τα συνέδρια της ευρωπαϊκής Νέας Δεξιάς. Κομψό, καλοξυρισμένο πρόσωπο, σταθερό χαμόγελο και επιβλητικό βλέμμα με απαστράπτον μονόκλ, οι φωτογραφίες του Έβολα άρχισαν να εμφανίζονται στα αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά ακροδεξιά περιοδικά στις αρχές της δεκαετίας του 1980, φτάνοντας σήμερα στο σημείο να θεωρείται ένα από εξέχοντα είδωλα του φασιστικού ιδεαλισμού. Από το περιοδικό «ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» τεύχος 5, με υλικό από το εκπληκτικό βιβλίο «Μαύρος Ήλιος», του μακαρίτη πλέον Nicholas Goodrick-Clarke, εκδ. Αρχέτυπο |
Ας δούμε τώρα ποιος είναι ο Ιούλιος Έβολα μέσα από τα έργα του…

ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ

ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ ΓΙΟΓΚΑ…

…ΑΛΧΗΜΕΙΑ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΜΟΣ,…ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΦΩΤΙΣΗ…

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ…
Σκοπός της ανάρτησης δεν είναι να κουράσουμε τον αναγνώστη με πολλά λόγια και εκτενή σχόλια ώστε να καταδείξουμε την απροκάλυπτη σχέση του Αποκρυφισμού/Εσωτερισμού με το λεγόμενο εθνικοσιαλιστικό κίνημα. Νομίζουμε ότι οι εικόνες μιλούν από μόνες τους και ο αναγνώστης που έχει Ορθόδοξο κριτήριο έχει ήδη βγάλει τα συμπεράσματά του.

απόσπασμα από το περιοδικό “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”