Απαραίτητες σημειώσεις στις εθνικοσοσιαλιστικές απόψεις περί μουσικής
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ WHITE POWER ΜΟΥΣΙΚΗΣ»
(Με κόκκινο χρώμα και πλάγια γραμματοσειρά οι σημειώσεις μας)
«To βασικό κείμενο του βιβλίου στηρίζεται σε μια μακροσκελή σειρά άρθρων σχετικών με το αντικείμενο, που πρωτοδημοσιεύθηκαν από την στήλη του “Μετώπου Νεολαίας” της Εθνικιστικής εφημερίδος “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”. Βεβαίως, είναι πλήρως αναπροσαρμοσμένο και “εκσυγχρονισμένο” , έτσι ώστε ακόμα και όσοι έχουν διαβάσει, είναι σίγουρο πως θα βρουν πληθώρα νέων στοιχείων και αρκετά extras στην συγκεκριμένη έκδοση. Το βιβλίο χωρίζεται σε μικρά, 2-3 περίπου σελίδων το καθένα, κεφάλαια και ακολουθεί την White Power μουσική από την πρωτογενή σχηματοποίηση και συνειδητοποίησή της στην Αγγλία από τις αρχές της δεκαετίας του `80, μέχρι και την τωρινή της κυρίαρχη κατάσταση στους κύκλους της Εθνικιστικά προσανατολιζόμενης νεολαίας. Βεβαίως οι SKREWDRIVER και ο Ian Stuart έχουν την “τιμητική” τους, όπως και το Βlood And Honour Κίνημα άλλωστε, αλλά αυτό σε καμμία περίπτωση δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει μια σφαιρικότερη κάλυψη του αντικειμένου, με αναφορές ακόμα και σε χώρες όπως η Βραζιλία και η Σλοβακία. Περιέχει ξεχωριστό τμήμα σχετικό με το Ελληνικό παρακλάδι του ιδιώματος, καθώς και πολύ καλό φωτογραφικό υλικό, πολυάριθμες ενδιαφέρουσες υποσημειώσεις και εκτεταμένη προτεινόμενη δισκογραφία. Η όλη προσπάθεια και το αποτέλεσμα αυτής μπορούν να χαρακτηρισθούν λοιπόν ως πολύ επιτυχημένες.»
Ας δούμε τι μας λέει ο Γιώργος Μάστορας για πολλά χρόνια επικεφαλής του τμήματος μετώπου νεολαίας της Χρυσής Αυγής, στο παρόν βιβλίο του.
«Αυτή η παρούσα έκδοση, κάνοντας γνωστή την ιστορία των συγκροτημάτων του Εθνικιστικού Ροκ σε όλον τον Λευκό Κόσμο… Πάνω από όλα, αντιλαμβανόμαστε την σύγχρονη μουσική σαν ένα ακόμη όπλο των ιδεών μας στον Μεγάλο Αγώνα που διεξάγουμε και όχι ως αυτοσκοπό. Ο μόνος αυτοσκοπός είναι το ΑΙΜΑ και όπως πολύ σωστά υποστηρίζουν οι RA.HO.WA.: ‘‘ΤΟ ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ’’, ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!
Η ανυπολόγιστη αξία του βιβλίου αυτού για τον ιδεολογικό πόλεμο που διεξάγει η Χρυσή Αυγή;
«Το βιβλίο αυτό ας είναι μια ελάχιστη προσφορά στον Ιερό Πόλεμο που διεξάγει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εναντίον του συστήματος, εναντίον των σάπιων πολιτικάντηδων, εναντίον των μαζανθρώπων, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ!»
Τί είναι όμως τα WHITE POWER (W.P.) μουσικά συγκροτήματα;
«Μιλώντας για WHITE POWER (W.P.) μουσικά συγκροτήματα εννοούμε εκείνες τις μπάντες, που μιλούν άμεσα για τα προβλήματα του ανθρώπου και της κοινωνίας, καθώς και τη λύση τους, παρμένα από την Εθνικιστική πλευρά… Τα Εθνικιστικά συγκροτήματα αποτελούν την έκφραση των ανησυχιών και των προσδοκιών μεγάλων νεανικών-κοινωνικών στρωμάτων μέσα στην Ιδεολογία μας».
Ποια είναι η πηγή έμπνευσης για αυτά τα μουσικά συγκροτήματα;
«Τα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου, ο κίνδυνος αφανισμού της Λευκής Φυλής, ο πολυφυλετισμός, η μετανάστευση, η εγκληματικότητα, το ιστορικό παρελθόν, ο διεθνής σιωνισμός, το μεγάλο κεφάλαιο, η θρησκεία, οι συγκρούσεις με τα ‘’κόκκινα’’ καθάρματα, τα προβλήματα της Λευκής Νεολαίας και πολλά άλλα δεν θα μπορούσαν να μην είχαν αποτελέσει πηγή έμπνευσης για αυτά τα γκρουπ».
Τί είναι όμως το Blood and Honour κίνημα;
«Μια Λευκή Μουσική Οργάνωση που θα συσπείρωνε των αγώνα των συγκροτημάτων για τη Φυλή και το Έθνος… φτάσαμε στην πιο ιστορική στιγμή του White Power μουσικού κινήματος (κι όχι μόνο) με τη δημιουργία του ιδεολογικού-μουσικού ρεύματος BLOOD AND HONOUR από τον Ian Stuart. Το Blood and Honour είχε ξεκάθαρες ιδεολογικές βάσεις. Ήταν ταγμένο στην υπηρεσία του εθνικοσοσιαλισμού… Ο Paul Burnley των NO REMORSE έδωσε το στίγμα του κινήματος (Β & Η)… λέγοντας χαρακτηριστικά: “Πέρα από Πατριώτες είμαστε και Εθνικοσοσιαλιστές. Δεν αποτελούμε, όπως άλλα μουσικά γκρουπ, παρεούλα για διασκέδαση, αλλά η μουσική και ιδιαίτερα ο στίχος μας αποτελεί το μέσον για την προβολή και επίτευξη των αιώνιων Εθνικοσοσιαλιστικών αξιών.”… Σύντομα το Β & Η εξαπλώνεται και γίνεται η “βίβλος” των απανταχού οπαδών του Εθνικιστικού Ροκ σε όλη την Ευρώπη.»
Υπάρχει ελληνικό τμήμα του Blood and Honour κινήματος;
Ναι, δημιουργήθηκε στις 25-2-1999 από μια ομάδα νεαρών εθνικιστών και Εθνικοσοσιαλιστών (κυρίως μέλη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ) από τον Μάϊο του 1999 κυκλοφόρησε το πρώτο ομότιτλο τεύχος.
«Η μουσική και το τραγούδι είχαν ανέκαθεν μια εκπληκτική δύναμη να εκφράζουν το μύθο και το συναίσθημα. Αυτή η στρατευμένη νεανική κουλτούρα, όπου ξεχειλίζουν τα αισθήματα θυμού, επιθετικότητας και ξενοφοβίας, υπήρξε εξαρχής ιδιαιτέρως επιρρεπής στους φασιστικούς μύθους της πατριωτικής επανάστασης, του αντικομμουνισμού και της φυλετικής ταυτότητας… Ο ίδιος ο Στιούαρτ επισήμανε κάποτε ότι ένα προπαγανδιστικό φυλλάδιο διαβάζεται μόνο μια φορά, ενώ ένα τραγούδι το μαθαίνει κανείς απέξω και το επαναλαμβάνει χιλιάδες φορές.».
Από ποια χώρα ξεκίνησε το white power;
«Τόσο το κίνημα των σκίνχεντς όσο και η μουσική της “λευκής δύναμης”, προέρχονται από την Βρετανία, όπου οι νεανικές συμμορίες των πόλεων είναι διαρκώς τη μόδα από τη δεκαετία του 1950 και εξής… Το κίνημα των σκίνχεντς εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1968-69, όταν νεαροί άνδρες άρχισαν να υιοθετούν την ομοιόμορφη εμφάνιση με τα ξυρισμένα κεφάλια, τα τζιν με ρεβέρ και τις αγκράφες και τις βαριές μπότες με τις μεταλλικές ενισχύσεις. Άκρως δημοφιλή ήταν και τα τατουάζ, με προτίμηση σε θέματα μακάβρια και σοκαριστικά. Σήμα κατατεθέν τους ήταν η μισαλλοδοξία και η επιθετικότητα, η απειλητική συμπεριφορά και οι ξυλοδαρμοί. Ενώ αρχικά δεν συνδεόταν με καμμία νεοναζιστική ομάδα, τόσο το Εθνικό Μέτωπο όσο και το Βρετανικό Κίνημα άρχισαν τη δεκαετία του 1970 να στρατολογούν σκίνχεντς για τις παραστρατιωτικές ομάδες κρούσης τους».
Ποια όμως η συμβολή του Εθνικού Μετώπου στο σκίνχεντ κίνημα;
«Η βρετανική άκρα δεξιά υπήρξε ο πολιτικός στίβος της μουσικής Oi!. Η έμφαση βέβαια δίδεται στις μεταπολεμικές εξελίξεις και κυρίως στην ανάπτυξη του Εθνικού Μετώπου (National Front), ενός νεοναζιστικού κόμματος το οποίο άσκησε καταλυτική επίδραση τόσο στην πολιτική συνείδηση των skinheads της εποχής, όσο και στο χαρακτήρα που τελικά απόκτησε η μουσική Oi!. Το Oi!. Από punk παραφυάδα αυτονομήθηκε και μεταλλάχθηκε, ώστε συχνά να καταστεί συνώνυμο της πολιτικής “καθαρότητας” και του φυλετικού μίσους των σύγχρονων νεοναζιστικών ομάδων, αρχικά της Βρετανίας κατόπιν δε και άλλων χωρών».
Στην Ελλάδα ποιος κινεί τα νήματα και τους υποστηρίζει;
«Η ανάπτυξη του White Power μουσικού κινήματος στην Ελλάδα την δεκαετία του ’90 θα αρχίζει ουσιαστικά το 1993 από κάποια μέλη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ οι οποίοι θα αρχίσουν επαφές με το εξωτερικό και κυρίως με την Ιταλία και την Μεγάλη Βρετανία… κάποιοι νεαροί οπαδοί του Heavy Metal θα ακολουθήσουν την Skinhead κουλτούρα, τον Σεπτέμβριο του 1993…οι περισσότεροι Skinheads ήσαν πρώην Μεταλλάδες», ενώ αργότερα «δεν θα λείψουν και οι συμπλοκές με “αναρχικά” σκουπίδια της περιοχής».
Ποια η αξία της μπάντας Iron Youth;
«Η γνωστή στους περισσότερούς μας μπάντα IRON YOUTH δημιουργήθηκε… το 1996 στην Αθήνα.»
Ποιά άραγε είναι η άποψη των Iron Youth για την Χρυσή Αυγή;
Απαντάει σε ερωτήσεις ο Κώστας των Iron Youth στον Γιώργο Μάστορα : «Είμαστε Έλληνες Εθνικοσοσιαλιστές και συνεπώς είμαστε 100% υποστηρικτές –το λιγότερο- της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ… Είμαι πολιτικοποιημένο άτομο για πολλά χρόνια και πιστεύω πως πλην της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, όποιοι άλλοι τολμούν και διατείνονται πως είναι πολιτικοί φορείς Εθνικιστικών ή Εθνικοσοσιαλιστικών Ιδεών, είναι το λιγότερο φαιδροί ή και ύποπτοι.. “ελληνόψυχοι”…. Ο Εθνικοσοσιαλισμός αξίζει και με το παραπάνω, και το έχει αποδείξει, έχει καθαγιασθεί πια με απίστευτες εκατόμβες νεκρών. Σε μας εναπόκειται ν’ αλλάξουμε τη ροή των πραγμάτων.. Ευχαριστώ τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και σένα Γιώργο για το ενδιαφέρον σας προς την μπάντα μας. Είμαστε μαζί σας 100%..». Και σε άλλο περιοδικό του είδους στην εξής ερώτηση «Ποια η γνώμη σου για το Ελληνικό Εθνικοσοσιαλιστικό Κίνημα της Χρυσής Αυγής (Hail!);» μας απαντάει ένα έτερο μέλος του γκρουπ ο Γιάννης:«Η Χρυσή Αυγή αποτελεί τη μόνη συνεπή, διαρκή και αγνή προσπάθεια στην Ελλάδα για την προώθηση των ιδανικών της Λευκής Φυλής και της Πατρίδας ».
Παγανιστές, άθεοι, Σατανιστές, Christian Identity, ακόμα και “κλασσικοί” χριστιανοί δημιουργούν ένα, πολλές φορές, αντιφατικό αμάγαλμα ανθρώπων που δηλώνουν – ή τουλάχιστον, λένε πως προσπαθούν να είναι- Εθνικοσοσιαλιστές. Γιατί αυτή η διαφορά στο θρησκευτικό ζήτημα; Μήπως τελικά πρέπει να δούμε πέρα από στενόμυαλα κριτήρια αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν; Μήπως, τέλος-τέλος, η σωτηρία της Λευκής Φυλής είναι υπεράνω όλων;
Μας απαντάει ο Γιάννης “Totenengel”, της εν λόγω μπάντας: «Οπωσδήποτε, η σωτηρία και η εξέλιξη της Λευκής Φυλής είναι υπεράνω όλων. Πιστεύω ότι στην πραγματικότητα είναι όλοι δεκτοί, εάν οι πράξεις τους δεν αντιτίθεται στους στόχους του Αρίου πολιτισμού. Η διαφοροποίηση στο θρησκευτικό ζήτημα είναι αποτέλεσμα της αύξησης του χάους στις ανθρώπινες κοινωνίες, καθώς και της έντεχνης προσπάθειας κάποιων να παθητικοποιήσουν τους λευκούς πληθυσμούς, αυτό κατά κύριο λόγο ισχύει για τον χριστιανισμό με όλες του τις εκφράσεις. Στην ιστορική πραγματικότητα, βέβαια, η θρησκεία των Λευκών είναι η λατρεία της Φύσης και υποθέτω κοντά σε αυτήν μπορεί να σταθεί το φιλοσοφικό ρεύμα του σατανισμού και η αθεΐα» Συνεχίζει ο Γιάννης να μας φανερώνει τα ιδεολογικά του πιστεύω: . Και τα δύο μαζί, δεν μπορεί να είναι.»
Συνεπώς εθνικοσοσιαλισμός, ναζισμός, παγανισμός και χριστιανισμός είναι έννοιες ασυμβίβαστες και αλληλοαναιρετικές μεταξύ τους. Αν λοιπόν η Χρυσή Αυγή θέλει να εκφράσει την πίστη, τις αξίες, τα ιδανικά αυτού του Γένους οφείλει να αποκηρύξει το μισελληνικό και μισόχριστο αμαρτωλό παρελθόν της και να κατευθυνθεί προς μια νέα αυγή εκεί στην οποία η Πλατυτέρα των Ουρανών, η πραγματική Στρατηγός Του Γένους, η Θεοτόκος αναμένει με ανοιχτές αγκάλες και με δάκρυα στα μάτια της, λόγω των δικών μας αμαρτιών να δεχτεί με άπειρη χαρά την μεταστροφή και μετάνοιά σας και να σας ανταμείψει με ανεκλάλητα, επουράνια αγαθά του Υιού και Θεού της.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
http://resistance-hellas.blogspot.gr/2006/01/wp.html
Το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα είναι γιατί δεν ανοίγουν μικροβιολογικό εργαστήριο;!!!
«η ιστορία της WHITE POWER ΜΟΥΣΙΚΗΣ», Γιώργος Μάστορας, εκδ. Αντεπίθεση, α΄2003, σελ. 10.
«η ιστορία της WHITE POWER ΜΟΥΣΙΚΗΣ», Γιώργος Μάστορας, εκδ. Αντεπίθεση, α΄2003, σελ. 164.
«η ιστορία της WHITE POWER ΜΟΥΣΙΚΗΣ», Γιώργος Μάστορας, εκδ. Αντεπίθεση, α΄2003, σελ. 11.
«η ιστορία της WHITE POWER ΜΟΥΣΙΚΗΣ», Γιώργος Μάστορας, εκδ. Αντεπίθεση, α΄2003, σελ. 11.
«η ιστορία της WHITE POWER ΜΟΥΣΙΚΗΣ», Γιώργος Μάστορας, εκδ. Αντεπίθεση, α΄2003, σελ. 26-27.
«η ιστορία της WHITE POWER ΜΟΥΣΙΚΗΣ», Γιώργος Μάστορας, εκδ. Αντεπίθεση, α΄2003, σελ. 161.
Ο Ian Stuart Donaldson και το συγκρότημά του Screwdriver αναδείχθηκαν σε πρωτεργάτες της εκστρατείας του Εθνικού Μετώπου για την προώθηση αυτής της ρατσιστικής και αντισημιτικής αυτής μουσικής.
«Μαύρος Ήλιος», Nicholas Goodrick-Clarke, εκδ. Αρχέτυπο, α΄έκδ. 2004, σελ. 375.
Εθνικό Μέτωπο: Από κατάλοιπα άλλων συναφών κινήσεων του βρετανικού ναζιστικού περιθωρίου σχηματίστηκε τον Φεβρουάριο του 1967, (από «Μαύρος Ήλιος», Nicholas Goodrick-Clarke, εκδ. Αρχέτυπο, α΄έκδ. 2004, σελ. 78).
«Μαύρος Ήλιος», Nicholas Goodrick-Clarke, εκδ. Αρχέτυπο, α΄έκδ. 2004, σελ. 373-374.
«Oi! Η μουσική των Skinheads», Χάρης Συμβουλίδης, εκδ. Ισνάφι, α΄έκδ. 2008, σελ. 11-12.
«η ιστορία της WHITE POWER ΜΟΥΣΙΚΗΣ», Γιώργος Μάστορας, εκδ. Αντεπίθεση, α΄2003, σελ. 155, (& «Oi! Η μουσική των Skinheads», Χάρης Συμβουλίδης, εκδ. Ισνάφι, α΄έκδ. 2008, σελ. 95.)
«η ιστορία της WHITE POWER ΜΟΥΣΙΚΗΣ», Γιώργος Μάστορας, εκδ. Αντεπίθεση, α΄2003, σελ. 156.
εφημερίδα «Χρυσή Αυγή», αρ. φύλλου 233, 20-3-1998, σελ. 6-7.
«Η Εκδίκηση του Metal», τ. 7ο, σελ. 31.
Ήτοι να μην προβούν σε αξιόποινες, παραβατικές, εγκληματικές, νεοναζιστικές δράσεις όταν θα δοθεί η εντολή για ολοκληρωτικό φυλετικό πόλεμο από τους εθνικοσοσιαλιστές.
«Η Εκδίκηση του Metal», τ. 7ο, σελ. 30-31.
«Η Εκδίκηση του Metal», τ. 7ο, σελ. 31-32.
Εδώ στην έννοια της καταγωγής, (της φυλής) αποδίδονται μεταφυσικά χαρακτηριστικά απόλυτης θρησκευτικής τάξεως.
“Kirchengeschichte in Laengsschitten”, A. Laepple, Muenchen 1968, s. 89.
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
![]() ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ: Το παιδί φρικιό ΕΚΔΟΣΕΙΣ “ΦΩΤΟΔΟΤΕΣ” Όταν η θάλασσα δέρνεται και χτυπιέται απ’ τους ανέμους, ανασκαλεύοντας τα σωθικά της και μέσα απ’ τις φουρτούνες της βγάζει σαπιόξυλα, βαρέλια, λάστιχα, ξάρτια και τα πετάει σ’ ερημικές ακτές. Το ίδιο συμβαίνει και με την υλιστική κοινωνία μας. Mέσα απ’ το τρικυμισμένο της πέλαγος ξεπετάγονται κάτι παιδιά, που σου προκαλούν φρίκη. Είναι η ίδια η φρίκη της. Τα παιδιά του περιθωρίου, όπως τα λέμε… Είναι αμφισβητίες περίεργοι, απορριπτικοί, μηδενιστές, χαοτικοί. Έχουν επίσης περίεργα κουρέματα, ιδιάζοντα ντυσίματα, μιλούν τη δική τους γλώσσα κι εκφράζονται πιο πολύ με μιάν αλλόκοτη όσο και καταστροφική συμπεριφορά, γι’ αυτούς τους ίδιους και τους άλλους! Ποιοί είναι ακριβώς, πόσοι είναι, πώς δημιουργούνται, πού καταλήγουν, ποιές οι επιπτώσεις της ύπαρξης και της δράσης τους στην κοινωνία και τη νεολαία, αντιμετωπίζονται; Όπως και να το κάνουμε, το πρόβλημα είναι σημαντικό γιατί πρόκειται για το περιθώριο, που σήμερα όλο και μεγαλώνει, όλο και πιο κοντά μας φθάνει, ήδη μας αγγίζει… Περιεχόμενα Πρόλογος • Tί είναι «φρικιό»; • Nα περί ποίων πρόκειται… • H περίεργη κι εκκεντρική εμφάνισή τους • H αλλόκοτη όσο και μηδενιστική κοσμοθεωρία τους • Συγκεκριμένα παραδείγματα «φυλών»: α. Oι χούλιγκαν και οι… νεο-χούλιγκαν β. Oι… ανάρχες! γ. Oι «σκίνχεντ» νεο-ναζιστές «ιδεολόγοι»! δ. Oι μηχανόβιοι θορυβοποιοί! ε. Tα «ροκ άτομα»! στ. Oι πανκ μηδενιστές! ζ. Tα «φυτά» των αιρέσεων και των παραθρησκειών! • H εξέλιξή τους σε συμμορίες • Oι επιπτώσεις του περιθωρίου • H διεύρυνση και η εξάπλωση της φρίκης του • Που οφείλεται το πρόβλημα; • Aντιμετωπίζεται; Eπίλογος Τιμή: 3,62EUR «Τα ξυρισμένα κεφάλια, τα δερμάτινα μπουφάν με τους αγκυλωτούς σταυρούς, οι αλυσίδες στα χέρια, οι σβάστικες, οι στολές παραλλαγής και οι αρβύλες, είναι το στίγμα μιας άλλης «φυλής». Η αποκάλυψη ενός άλλου περιθωριακού φαινομένου, που αυτοαποκαλείται «σκίνχεντ» ή «νέο-ναζί»!… Αποτελείται από παιδιά που βρίσκονται στη εφηβεία από 13 ως τα 20 χρόνια τους. Μια κατάσταση που έχει αφήσει άφωνη τη σύγχρονη κοινωνία. Γιατί μετά από τόσες φρικαλεότητες, μετά από τόση αιματοχυσία και καταστροφή σε παγκόσμιο επίπεδο, που στα σίγουρα γύρισε πίσω το ρολόϊ της ανθρώπινης ιστορίας… ποιος θα πίστευε πως οι φασίστες και οι ναζιστές θα εύρισκαν σήμερα οπαδούς και μάλιστα στη νεολαία; …Σε ποια ιδεολογική και πνευματική πενία και σε ποια παιδαγωγική παράλυση, πατάει ο νεοναζισμός για να ντύσει νέα παιδιά στα «μαύρα» και να σκορπίζει την αγριάδα στην ψυχή και το κορμί τους; (προφητικό κείμενο πριν από 24 χρόνια)….. Ένας σκίνχεντ σε ερώτηση δημοσιογράφου στην Ελλάδα απαντά: «Εμείς είμαστε εθνικοσοσιαλιστές πατριώτες. Ιδεολογία μας είναι η ελληνική φυλή και η λευκή φυλή. Την επανάσταση που θέλουμε να επιβάλλουμε θα την επιβάλουμε με το ξύλο, γιατί δεν γίνεται αλλιώς, δεν υπάρχει κανένα άλλο μέσο». Ένα από τα μουσικά ιδιώματα που ακούνε τα νεαρά μέλη της Χρυσής Αυγής και προβάλλονται θετικά από τις μουσικοδισκοκριτικές του Μετώπου Νεολαίας Χρυσής Αυγής και ως μυητικό προπαγανδιστικό υλικό στις τάξεις τους είναι η μουσική των skinhead, white power μουσική, oi (φυλετικό punk – μουσική των σκίνχεντ), R.A.C. (rock against communism αλλά και rock against capitalism). Γράφτηκε και σχετικό εγχειρίδιο για τους σκοπούς αυτούς, εκτός του ότι συστηματικά και στην εφημερίδα Χρυσή Αυγή υπάρχει μόνιμη στήλη (το μυστικό του ατσαλιού), και στα περιοδικά τους, ιδιαίτερα στο περιοδικό της νεολαίας τους Αντεπίθεση που τον τελευταίο καιρό έχει αραιώσει κατά πολύ την τακτική, μέχρι πρότινος, κυκλοφορία του. |
Ἀντιαιρετικὸν Ἐγκόλπιον